Fiiliksiä naapurista ja sininen tyyny

sininenKäyn aina silloin tällöin, tai no aika useinkin jos totta puhutaan, tiirailemassa naapurimaittemme kiinteistönvälittäjien sivuja. Selailen sivuja toki koneella, mutta etenkin instagramissa feedini täyttyy ihanista ruotsalaiskodeista.

Ja mikä niissä sitten onkaan? Vaikka minusta tuntuu, että esimerkiksi Alvhem, jonka sivuilta nämä tämän postauksen kuvat ovat, valitsee myytäväksikin vain tietyn näköisiä ja tyyliltään oikeita koteja, niin menköön. Kauniitahan nämä ovat kuin kukkaset.

Ja kuinka nyt sitten sattuukaan, että näissä aika lailla usein on “oikeita” värejä, ihania lattialistoja, kattokruunuja, ripaus mustaa, puuta ja ties mitä, mutta voi tätäkin kuvien kotia. Ja voi noita jalkalistoja, jotka pääsevät loistamaan, Niin rakastan.

sininensininensininen

Olen kirjoitellut näistä kodeista siis aika paljon johtuen tosiaan siitä, että näistä saan toki itselleni ja sisustusesityksiin inspiraatiota ja näitä voi ihan vain sydämensä kyllyydestä ihailla. Yksin suosikeistani löytyy täältä, kurkkaa ihmeessä.

Mutta on näissä muutakuin kuin pelkkää ihailua ennen muuta vanhoja rakennuksia kohtaan. Pidän erityisesti siitä, että näissä kodeissa on aika usein täydellisen oikeita mittasuhteita suhteessa vallitsevaan tilaan.

Pieneen tilaan pieniä huonekaluja – isoon tilaan isompia. Verhot irti lattiasta sentin pari, tuo mainittu pieni ripaus mustaa… Näitähän riittää. Mutta vaikka sen mustan ripottelu joskus tuntuisi ihan jopa kliseiselle, niin kyllähän sen merkitys tässäkin asunnossa totisesti korostuu. Ripaus mustaa terävöittää muun ympärillään.

Joku varmasti miettii, että mistä ihmeestä se höpisi tuolla otsikossa? Jostain sinisestä. No kyllä. Se sininen nimittäin on niin hauskasti piilotettu tähän kotiin ettei sitä juuri edes huomaa ennen kuin asiaa oikein katsoo. Olohuoneen sohvalla ja mustalla nojatuolilla on nimittäin sininen tyyny kumpaisellakin.

Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, etten kyllä suurin surmin itse yhdistäisi mustaa ja tummansinistä, mutta kun sitä näissä kuvissa katselee, niin mikä jottei. Mutta sehän on ihan selvää sekin. Siinä missä me suomalaiset mietimme, että voiko jotain yhdistää tai onko joku yhdistelmä liian ankea tai mitä lie, niin naapurimaassamme tämäkin asia toimii tietysti täydellisesti.

On siis aika ihanaa, että meillä on Ruotsi tämän oman ihanan Suomemme ohella.

Mukavaa keskiviikkoa,

Laura

(Kuvien käyttöön kysytty lupa. Photos allowed for use in this blog by source: ALVHEM)

sininen

sininen

sininen

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *