F-Hoone Tallinnassa – edelleen käymisen väärti

F-HooneNäin voi käydä sinullekin. Siis, että lautanen tyhjenee viimeisiä muruja myöden. Tallinnan F-Hoone on nimittäin yhä edelleen tikissä, vaikka on trendipaikkana palvellut sekä paikallisia että turisteja jo muutamiakin vuosia.

Ja silti varalta, että kaikki eivät jaksa lukea tätä postausta loppuun saakka, niin kirjoitetaan heti tähän alkuun myöskin sana Telliskivi, missä siis mainittu F-Hoonekin sijaitsee. Ellet ole käynyt, niin suuntaa ehdottomasti seuraavalla Tallinnan matkallasi tänne.

Alue kuuluu ymmärykseni mukaan ainakin väljästi katsottuna Kalamajan kaupunginosaan ja siitä on nopeasti muodostunut kiehtova Telliskivi putiikkien (sisustusputiikkien), ravintoloiden ja mitä ilmeisimmin myös kulttuurin keskus. Eli siis suositus, vaikken itse kaikkialle ehtinytkään kurkistaa. Menen uudelleen.

F-Hoone

F-Hoone

F-HooneOman viikonlopun reissuni tärkein missio oli Bon Jovi, mutta seuraavaksi tärkein oli juuri F-Hoone. Jo vuosia ravintolassa käyminen on ollut tavoitteeni ja joka kerta olen jäänyt johonkin keskustan ravintolaan.

Kannattiko pieni kävely alueelle? Kannatti. Alueella on ensinnäkin fiilistä, jo siksi kannattaa mennä. F-Hoonen ovella ei puolestaan kannata fiiliksen häiritä, normaalisti en nimittäin ainakaan itse juuri kuvien tyyppisistä rakennuksista kivaa ravintolaa etsi. Mutta kun oven avaa ymmärtää heti, mistä on kyse. Mutkattomuudesta ja rennosta otteesta ja sulavasta sekoituksesta sekä paikallisia että (suomalais-)turisteja.

F-Hoone

F-Hoone

F-HooneJa sitten tietysti pari sanaa myös ruoasta ja palvelusta. Ensinnäkin ruoka on suorastaan halpaa ja se on hyvää. Olen lukenut jostain kommentteja, että F-Hooneen ruoan taso olisi vuosien varrella taantunut, mutta me olimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Kahden hengen valtava alkupalalautanen salameineen, juustoineen, kurkkuineen, hummuksineen, valkosipuleineen….maksoi 11 euroa. Pääruoksi otimme molemmat pastan, jonka hinta oli 8,50. Sanoisin melko kohtuulliseksi.

Palvelu oli täpötäydessä ravintolassa ehkä inasen hitaahkoa, mutta hinta, asenne ja maut korvasivat hitauden erinomaisesti. Ja helppohan tuonne oli lopulta myös ihan jalan mennä.

Meidän hotellimme oli tällä kertaa Lai 5ssä ja siitä vain lähdimme lampsimaan käytännössä suoraan Toompeanmäen reunaa, alikulkuun, siitä toiselle puolelle ja olet jo ihanalla tori/ravintola-alueella.

Ehdoton peukku siis. Matka ei ole pitkä ja hintataso on jotain aivan muuta kuin mitä lyhyen kävelymatkan päässä vaikkapa Raatihuoneen tuntumassa. Joskus siis erittäin hyvää saa halvalla, mikä on mukavaa!

Laura

Psst. Ihanaa kirjoittaa jälleen. Huiman kiireinen kevät on takana ja aion taas täydellä teholla palata tänne. Toivottavasti sinäkin palaat lukijaksi.

F-Hoone

F-Hoone

F-Hoone

F-Hoone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *