Aurinkoa, sunnuntaifiilis ja keittiöhaaveita

keittiöhaaveita

keittiöhaaveita

Olen useammankin kerran varmasti sanonut haaveilevani niiden valkoisten lautalattioiden ohella uudesta keittiöstä. Tiedän tarkalleen, millaisen haluaisin ja tiedän myös sen, että jotakuinkin vastoin nykytrendejä tai näitä tämän postauksen kuvia, niin laittaisin koko oman keittiöni takaseinän täyteen kaapistoa.

Haluan mahdollisimman paljon kaappitilaa astioilleni ja samanaikaisesti mahdollisimman paljon selkeää laskutilaa, jotta voin pitää noita mainittuja astioita ja lasiesineitä esillä. Helppoa eikö vain? Minulle kaikki ja mieluummin heti tähän ja nyt.

keittiöhaaveita

keittiöhaaveita

Keittiöremonttiin ryhtyminen ei kuitenkaan ole ihan se helpoin rasti sekään. Ensimmäisenä  mieleen tulee tietenkin valinnan vaikeus. Mahdollisuuksia ja ihanuuksia on niin paljon. Toiseksi ajattelen aina, että kaikki pitää tehdä viimeisen päälle ja hyvin eikä ole itsestään selvyys, että saan haluamani remonttimiehet tänne sormia näpsäyttämällä. Tiedän jo nyt, että luottomiehelläni on kalenteri täynnä pitkälle syksyyn.

Mutta ehkä eniten se sormi menee suuhun juuri tuon tarjonnan takia. Keittiö on niin valtavan sijoitus myös rahallisesti, että siihen tehtävien valintojen pitäisi yksiselitteisesti mennä oikein. Mitä jos sitten käykin niin, että koko takaseinän peittävä umpihyllystö onkin liian täysinäinen, miten teen varmuudella oikean valinnan hanojen suhteen ja valaistuskin vähän mietityttää. Tasosta, joka on yksi kokonaisbudjetin ratkaisevimmista osista, nyt puhumattakaan.

Monia juttuja siis. Uskoisin, että aika moni muukin miettii näitä samoja asioita ja hyvä niin. Keittiö nimittäin kuten vaikkapa uudiskohteen lattiamateriaalien valinta on siis yksi isoimmista asioista juuri budjetin kannalta. Sanon aina, että sohvatyynyjen väri on helppo vaihtaa, mikäli valinta on mennyt täysin pieleen, mutta mitäs sitten, jos valittua tuleekin tumma lattia, jossa näkyy jokainen pölyhiukkanen? Sitä ei niin vain vaihdeta eikä rahallinen sijoituskaan ole ollut ihan pienimmästä päästä.

keittiöhaaveita

keittiöhaaveita

keittiöhaaveita

Tällaisia pohdintoja siis näin sunnuntaiaamuna. Ja tällaisia kuvia. Tämä kuvien keittiö on nimittäin kyllä ihan syötävän kaunis, vaikkei siinä umpihyllyjä olekaan. Ihania pieniä juttuja sitäkin enemmän.

Taso on totisesti kaunis (valitsisin itsekin)  ja yhä edelleen pidän kovasti tuosta välitilan tiililadonnasta, vaikka se on ollut silmissä ja sisustuslehdissä jo vuosia. Pidän noin ylipäänsäkin siitä, että keittiön välitila on laattaa. Se on jotenkin kamalan kodikas verrattuna vaikkapa kuvaan, jossa on lasi päällä. Eikä siinä, makuasioitahan nämä ovat. Itselleni vain laatta tuo kodikkuutta.

keittiöhaaveita

keittiöhaaveita

keittiöhaaveita

Ja vilkaiskaa ehdottomasti myös tuonne ikkunalaudalle. Luulisin, vaikken pysty sitä ihan kuvasta varmuudella sanomaan, että kuvien pikku ruukut aluslautasineen ovat Svenskt Tennin. Ja nyt kun Svenskt Tenn on tullut kesäksi myös Suomeen, niin vinkkinä, että Stockkan pop upissa on myynnissä ruukkuja sekä tuossa kuvan koossa että isompana. Ne ovat aika ihkuja.

Kivaa sunnuntaita.

Laura

(Postauksen kuvien käyttöön kysytty lupa. Photos allowed for use in this blog by source: ALVHEM)

keittiöhaaveita

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *