Kun nämäkin sitten pitäisi saada…

mainio

Minun henkilökohtainen heikkouteni kodin laittamisessa ja sitä kautta sisustamisessakin ovat erilaiset astiat ehkä jopa astiastot. Erilaisista lasiesineistä nyt puhumattakaan. Ja tämä intohimo, se tarvitsee tilaa, kaappeja ja ties mitä. Hankalaa. Samalla kun miettii mahdollisimman järkevää säilytystä on toisaalla ongelmissa kauneuden kanssa; kyllähän kaunis saisi olla näkyvilläkin.

Tämä sinällään positiivinen ongelmani kasvoi jälleen tänään, kun Arabia julkisti uuden Mainio Sarastus – astiasarjansa. Sen lähtökohtana on, kuinkas ollakaan, juuri helppo säilytettävyys ja suunnittelun ideologia kumpuaa pienistä tiloista ja ennen muuta pienistä säilytystiloista. Kun sarjan suunnittelun perusteita kuuntelee, saattaa tulla vaikka siihen käsitykseen, että koko sarja on kuin minulle tehty. Kohtalo kenties:).

mainio_sarastus

mainio_sarastus

mainio_sarastus

No, varsinaisesti en asu kovin miniatyyrisessä kodissa ja tänne pitäisi kyllä yhden ihmisen mahtua vähintäänkin mainiosti, mutta keittiö-ja säilytettävyysremontti pitää tehdä, jos vaikka nämä Mainiot kaunottaret muuttavat joskus kotiini.

Ja itse tuotteista voi helposti sanoa positiivisia sanasia. Ensinnäkään Arabia ei ole tehnyt näin merkittävää astialanseerausta viimeiseen kymmeneen vuoteen, ja minusta tätä kannatti kyllä odottaa. Tuo säilytettävyys, eli kansan kielellä sanottuna helppo pinottavuus, on ehdottomasti sekä hyvä, että myös kaunis asia.

Toiseksi pidän kuviosta. Se juontaa juurensa Raija Uosikkisen Arabialle 1965 tekemästä Ivalo-koristeesta, jota Arabian muotoilutiimi lähti pyörittelemään kohti vuotta 2018. Ja näin syntyi siis uusi koriste, joka kantaa nimeä Sarastus. Mainio on siis varsinaisen astiaston nimi.

mainio_sarastus_arabia

mainio_sarastus

mainio_sarastus

On hauskaa, että astiasarjan pääsuunnittelija Irene Viippola on ottanut matkaan mukaan myös aiemmissa kuvissa näkyvän aivan pikkuisen lautasen. On tietenkin aivan selvää, että näissä pikkulautasissa ei ole yhtään mitään järkeä, mutta niin vain minäkin olen jo ammoisina aikoina ostanut tallinnasta Helina Tilkin kahvikuppeihini pikkuruiset aluslautaset. Ovat vain niin mielettömän söpöjä.

Nykypäivän hyggeilyyn pikkulautaset sopivat mainiosti vaikkapa muutamille pähkinöille, suklaan palaselle tai jollekin muulle pienelle syötävälle. Tämähän saattaisi olla vaikka hyväkin asia; kun koko suklaalevy ei mahdu lautaselle, sitä ei varmasti tulisi syötyäkään niin paljon. Ehkä…

Mutta siis summa summarum. Meille astioiden ystävälle on jälleen lanseerattu uusi ja kaunis sarja. Joululahjaksi tästä on vielä turha haaveilla, markkinoille kun Mainio tulee vasta vuonna 2018. Mutta sitten kun tulee, niin katsokaahan siitä vielä yksi pieni, mutta mainio lisäyksityiskohta. Lautasten ja kulhojen alareunassa kulkeva pieni “kranttu” on nimittäin erinomainen lisä astiasarjan keveydelle ja siroudelle.

Ei muuta kuin uusi astiasto ensi vuoden hankintalistalle ja ei muuta kuin organisoimaan astia-ja lasitavarahyllystöjä uuteen uskoon. Nyt enää tarvitsisi päättää, pystynkö luopumaan yhdestäkään entisestäni. Tuskinpa vain, mutta tästä dilemmasta voin kyllä joskus teille jatkaa vielä muutamankin postauksen verran.

mainio_sarastus

mainio_sarastus_arabia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *