ABL-laatat ja epäilemättä maailman kaunein kuvasto

ABL-laatat

ABL-laatat

Helsinki Design Week 2018 tuo Helsingin ydinkeskustaan monen muun kivan asian ohella myös keraamisia laattoja ja ihania luonnonkiviä, kun ABL-laatat avaa viikon ajaksi pop upin Uudenmaankadulle.

Pääsin tänään aamulla ennakkoon tutustumaan siihen, mille näyttävät sesongin laatat ja mikäs sitten allekirjoittaneelle olikaan sen mukavampaa kuin huomata, että värejä oli tarjolla ja kosolti. Toki myös ja ehkä ennen muuta esillepanossa, mutta ihan parasta että laattoja todellakin saa myös väreissä.

ABL-laatat oli nostanut erityisesti esille keltaisen, vihreän ja ruskean terrakotan. Mitäs pidätte?

ABL-laatat

ABL-laatat

ABL-laatatIhania, näkisin minä. Erityisesti koska elän jossain määrin ilmeisesti erityisen pitkää kuherruskuukautta vihreän kanssa, niin toki himoitsin jokaista vihreää laattaa sekä yhdessä että erikseen. Näin jo sen uuden, jossain vaiheessa tulevan keittiöni, välitilan vihreällä fasettihiotulla laatalla…

No, toki en minä nyt ensimmäistä kertaa fasettihiottua vihreääkään tainnut nähdä, maailma kun on täynnä niin ihania laattoja, mutta yhdestä erityisestä asiasta annan kuitenkin ABL-laatoille kyllä 10 ja puolikkaan. Niin kaunista luetteloa kuin tässä juuri kotonani pitelen en tiedä olenko nähnyt koskaan.

ABL-laatat

ABL-laatat

Huikean hienot kuvat ja suorat siirtymät niistä laattoihin. Tunnelma kuvien ja osittain pintaefektoitujen laattakuvien välillä on niin samalla hienostunut ja vahva, että mietin tuossa äsken, että pitäisikö luettelosta irroittaa peräti pari kuvaa kehyksiin. Huoh, mitä hengästyttävää visuaalisuutta.

Mutta siis. Nauttikaahan täällä Suomessa jo mainitusta Helsinki Design Weekistä, käykää ihmeessä ihastelemassa laattoja Milttonin tiloissa Uudenmaankadulla ja ainakin kysykää tuon luettelon perään. Itse en tällä kertaa pääse viikon aikana kaikkiin kivoihin tapahtumiin laisin, sillä työt heittävät minut ylihuomenna Los Angelesiin.

Mutta mutta. Uskoisin, että Venice Beach pääsee työkiireidenkin keskeltä myös tänne blogiin.

Laura

ABL-laatat

ABL-laatat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *