Moodboard -fiiliksissä

moodboard_ikea_habitare

 pellahedeby

Alkoipa aamu mukavasti. Olin ensimmäistä kertaa Habitaressa esiintyvän Ikean vieraana aamukymmenestä pari tuntia eteenpäin. Voitin nimittäin Ikean kuvastopressitilaisuuden arvonnassa paikan ruotsalaisen sisustussuunnittelijan, bloggaaja Pella Hedebyn workshopiin.

En juuri tiennyt, mitä odottaa, mutta voin nyt todeta, että mukavaa oli. Meitä oli yhteensä 10 innokasta tarttumassa pahveihin ja papereihin, kankaisiin, kasveihin ja idealehtiin. Ei sillä, että kukaan välttämättä tai varmastikaan elämänsä tähtisisustussuunnitelmaa siinä pöydässä teki, mutta luullakseni muutama muukin lisäkseni viihtyi. Ja minkä vaivan Ikea olikaan nähnyt laittaessaan inspiraatiomateriaaleja esille.

Ja tämä Pella sitten, hän on kerrassaan viehättävä – ja hyvin ruotsalainen. Se sinällään ei tähän yhtään kuulu, mutta miten nämä naapurimaamme ihmiset osaavatkin olla niin huolittelemattoman kauniita, taitavia kaikessa, mihin koskevat, täydellisen englannin puhujia ja mitä vielä… No, se siitä:) Käykää ihmeessä kurkkaamassa Pellan blogia ja voitte kurkata myös hänen viehättävään kotiinsa, ainakin Suvin Valkoisessa Harmajassa olivat Pellan kotikuvat esillä. Kaunistahan sielläkin oli.

 moodboard_with_pellahedeby

ikea

No, niin tai näin. Meillä oli siis pienimuotoisen inspiraatioluennon jälkeen tehtävänä tehdä “moodboard” eli kuvata, leikata ja liimata, mustalle ja valkoiselle pahville juuri aamuisia mielentiloja ja fiiliksiä.

Itselleni tehtävä oli helppo. Vihreää ja vaaleanpunaista pitää olla ehdottomasti, jotain puuta tai puun näköistä, sekä joukkoon jotain vahvaa. Lopputuloksen näette tämän postauksen lopuissa kuvissa.

Edustavat aika hyvin juuri tämänhetkistä ajatusmaailmaani. Jotenkin tuntuu, että vihreä on nyt väreistäni ihan ykkönen (tuo tumma kangas kuvissa on tumma vihreä) ja sen rinnalle sitten jotain vaaleampaa, pikkiriikkinen mustaa ja joku tehoväri.

Tämän aamun tehovärini oli kirkas oranssi pihlajanmarjojen muodossa. Aika kiva kombinaatio noista kaikista syntyikin. Vähän farkkuakin mahtui matkaan.

Ja mistä sitten itse tällä hetkellä haaveilen. No, siitä jälleen vaihteeksi, että olohuoneeni saisi uuden tapetin. Tilasin jo mallipalat parissa eri sävyssä Reeta Ek in ihanasta english rosestasaa sitten nähdä, että onko tapetti liian isokuvioinen tai mahtipontinen tähän tilaan. Varmaa on, että ellei, niin siinä on sitten seuraava moodini.

Ja mitä Habitareen tulee, käykää ihmeessä! Moni halajaa ensimmäistä kertaa Suomessa olevia Muji -tuotteita, itselleni ei tullut mitään suurta herätystä. Sen sijaan kehotan ehdottomasti käymään Avotakan juhlakodissa, Signals-osastolla, Skannolla – näistä kaikista ainakin saa inspiraatiota. Ehkä syytä on katsastaa myös Hanni Koroman upea Lokal -mallisto.

Näistä kaikista tulossa lisää kuvia tänne, mutta tärkeimmäksi mainitsen kuitenkin asian, mikä Habitaressa kiipeää yli kaiken muun. VÄRIT, ne loistavat.

 moodboard_ikea_workshop

One thought on “Moodboard -fiiliksissä

  • Vastaa Neilikka - kaktuskin - Laura R 26.9.2017 at 11:28

    […] tykkäätte? Nuo pikkuiset maljakot saimme lahjaksi Ikealta Pella Hedebyn workshopin yhteydessä Habitaressa, ja mietin jo silloin, että ne saattaisivat sopia hyvinkin olohuoneeni […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *