Piipahdus pohjoiseen ja yksi uusi haawe

rovaniemi

rovaniemi

Päättynyt viikko oli heittämällä yksi lähihistoriani kiireisimmistä. Tänään nimittäin kun olin altaassa (Allas Sea Poolilla), niin mietin että viimeisen seitsemän päivän sisään olen ollut kaksi ja puoli päivää työmatkalla Ruotsissa, hoitanut suhteellisen isoja juttuja töissä ja viikonlopuksi suunnittelemani “pitkä viikonloppu Rovaniemellä” oli sekin lopulta vain kiireinen edestaas-reissu.

Mutta hyvä reissu. Olin kouluttamassa eduskuntavaaleihin lähteviä ehdokkaita ja siinä sivussa normitehokkaana ehdin myäs tehdä täsmäiskun:) Nimittäin siis kuten sanoin, oli ajatus, että pystynyt töiden ohessa viettämään sunnuntain fiilistellen ihanaa talvea ja minusta tosi kivaa kaupunkia, mutta lopulta reissu typistyi siis aikaiseen aamulentoon ja iltapaluuseen.

Mutta näppärä keinot keksii. On pitkään ollut haaveena se, että pääsen katsastamaan ja fiilistelemään paljon puhutun ja kehutun Arctic Light Hotelin. No, koska tämä ei vieläkään ottanut onnistuakseen, niin päätin kuitenkin, että jotain ehdin ja ehdin kuin ehdinkin nauttia hotellin kehutun aamiaisen.

rovaniemi

Aamiainen oli herkullinen ja puitteet olivat kauniit. Ehkä inasen kuitenkin sekä puitteet että aamiaisen runsaus liian runsasta minun makuuni. Pisteet siitä, että kaikki oli esillä erittäin kauniisti, kaikki lajikkeet kerrottiin pikkuruisissa kylteissä jne, mutta kuka sitten lopulta tarvitsee monia eri pikkuisia mehushotteja, erilaisia smoothie-ideologian tuotteita tms.

Itse en välttämättä esimerkiksi tarvitse niin paljon kaikkea, oleellisin on siisteys ja herkullisuus. Ja sitähän aamiainen ehdottomasti oli. ja psst. Vaikutti maistamatta sille, että jos olet erilaisten raakamakeiden ystävä, tämä aamiainen on juuri sinun:).

Odotan innolla sitä, että jonain kertana saan myös majoittua tässä hotellissa ja esitellä myös kuvin jonkun kauniin huoneen. Ja silloin perehdyn kuvin ja rauhallisemmalla aikataululla myös mainittuun aamiaiseen. Ja kaikkiin näihin muihinkin tiloihin, joista alla muutama kuva. Valitettavasti tällä kertaa hieman kiireisellä aikataululla vain kännykällä napsittuja, vaikka järkkärikin laukussa oli kuten aina.

rovanimei

rovaniemi

rovaniemiMikähän sitä ihmisellä on, jos se tykkää yli kaiken hotelleista? En toki kaikista, mutta jaksan noin isossa kuvassa innostua melkein hotellista kuin hotellista, iloita niiden remonteista (siis kyllä, tämäkin on totta) ja sitten tietenkin ovat nämä kaikki uudet ihanat jutut.

Vaikka kuvien Arctic Light Hotel on nyt jo jonkin tovin ollutkin Rovaniemellä niin tuntuu sille, että Rovaniemi on nykyään suorastaan huippuhotellien keskittymä. Ehdottomiin kohteisiini kuuluisi ainakin Arctic TreeHouse Hotel, luulen nimittäin sen olevan aivan jotain erityistä.

Mutta mikäli en jaksa lähteä keskustasta ihan kovin paljon kauemmas kalaan, niin ihan ytimessäkin on uusi haave. Sen nimi on Haawe Boutique Apart Hotel. Siinä missä Arctic Light Hotel kin on remontoitu vanhaan kaupparakennukseen, niin tämä Haawe on tullut kovasti huonossa kunnossa olleeseen vanhaan kaupungintaloon.

Ja talo on nyt niin kaunis ja hotelli niin kutsuva ja kuulin myös huhuja, että huoneet ovat ihania ja niin lappihenkisiä. Kurkatkaa ihmeessä hotelliin täältä ja teilläkin on uusi haawe. Rovaniemi on nimittäin aika jees.

rovaniemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *