Lasiaarteitani – Birds by Penttinen kärkipäässä

Yksi elämäni hölmöimmistä asioista on ollut aikanaan päätös olla hankkimatta saman tien koko Birds by Penttinen-sarjaa. Tuo mielettömän hieno kokoelma futuristisia lintuja, joiden elo ja olemus poikkeaa täysin esimerkiksi niin ikään Iittalan tuotannossa edelleen olevista Oiva Toikan linnuista. Tunnettehan nämä isonokkaiset, hauskat otukset?

birds by penttinen

Birds by penttinen

Birds -kokoelma oli valitettavasti tuotannossa vain ajanjakson 2008-2012 eli käytönnössä juuri niinä vuosina, joina kävin omaa muotoilun, visuaalismin ja sisustamisen korkeakouluani – tein siis T.i.l.a -ohjelmaa. Sitä en enää muista, miten rakkauteni Penttisen lasituotannosta sukeutui juuri näihin lintuihin, mutta muistan kuitenkin eräänkin muun hetken Stockmannilla…

birds_by_penttinen

Olisiko vuosi ollut sitten ehkä juuri tuo 2012, joka tapauksessa törmäsin Stockmannin silloisella lasiosastolla pieneen kylttiin, jossa kerrottiin, että vitriinissä olevat Penttisen Birdsit poistuvat valikoimista ja loput myydään muistaakseni -50%. Pähkäilin pitkään, koska linnut eivät olleet halpoja, silloinkaan, ja ostin kolme pientä. Kaksi niistä annoin lahjaksi veljeni myös niihin tykästyneelle vaimolle ja yhden, tuo kuvissakin näkyvän vihreän pidin itse.

Ellen aivan väärässä ole hyllyssä oli vielä toisellakin käynnillä ainakin, ehkä eniten nyt himoitsemani,  I´m all bananas ja snowball. Jätin ostamatta, olihan minulla mennyt lintuihin on melkoisesti rahaa joka tapauksessa… Muistan hyvin keskustelleeni aiheesta Stockmannin myyjänkin kanssa, hänen kanssaan pohdimme muun muassa sitä, tulisiko näistä söpöläisistä joskus keräilyharvinaisuuksia. No, vastauksen tiedämme molemmat nyt, jos vaikka kyseinen myyjä tämän postauksen sattuisi lukemaan:).

Birds_by_penttinen

birds by penttinen

Ja kuinka iso tuo hölmöily sitten olikaan? Ei pelkästään siksi, että juuri noina vuosina aloin ylipäänsä arvostaa suomalaista lasitaidetta ja vähitellen rakastuin noihin lintuihin oikein toden teolla. Ajattelin, että kyllähän niitä sitten joskus vielä jostain saa.

Ei vaan saanut. Tein juuri tutkimuksen ja löysin joltain hollantilaiselta sivustolta myynnistä pari birdietä yli 400 euron hintaan ja kotimaisilta sivustoilta en löytänyt tällä hetkellä yhtään. Ostoilmoituksen kyllä.

Eli onneksi siis minulla on kuitenkin edes nuo neljä omaa. Ehkä vielä jonain päivänä onnistun jostain hankkimaan muutaman lisää. Tai miten olisi, jos Birds by Penttinen nostettaisiin takaisin tuotantoon…

Ai että ne ovat vaan niin supersymppiksiä.

Laura

psst. kirjoitin reipas vuosi sitten tänne blogiini myös “kaipuustani” Oiva Toikan lintuihin ……

Birds by penttinen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *