Kukka tuo aina hyvän mielen!

tulppaani

tulppaani

Olen ihminen, jolle jokainen kukka on suunnaton ilo. Punainen, oranssi, violetti, vaaleanpunainen, pääsiäisenä keltainenkin, kaikki käyvät. Minulle kukat vain tuottavat iloa.

Kotipuutarhuriksi en voi tunnustautua, en siksikään, että kerrostaloasukkina oman puutarhan pitäminen on hieman haastavaa. Voisin kuitenkin kuvitella, että omakotitalossa asuessani mieleni muuttuisi aika nopeasti ja olisin siinä tapauksessa tänäänkin ollut messukeskuksessa Fiskarsin puutarhasaksien, kuokkien ja lapioiden kimpussa.

Eli olin siis Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa. No joo, sitä ennen piipahdus Hulluilla Päivillä… Mutta olin ihan rauhallisesti liikkeellä. Ajatuksena oli vain hakea ihanat Bassetin pussilakanat ja siinä onnistuin. Niiden lisäksi vain yksi kasvovesi ja vähän pumpulitupsuja ja se oli siinä.

Ja on kyllä ihan pakko mainostaa. Mikäli sinä tunnustaudut samanlaiseksi vuodevaatefriikiksi kuin mitä allekirjoittanut on, niin käy täällä ja tilaa itsellesi nuo Bassetit, mikäli niitä vielä jäljellä on. Laatu on jotain sanoinkuvaamattoman miellyttävää. Nim. kokemusta on.

Ja sitten sinne messukeskukseen – ja  kukkien keskelle.

tulppaani

En siis varsinaisesti, tälläkään kertaa etsinyt mitään erityistä. Ajatuksena oli vain käydä kurkkaamassa päähallin yleiskoristelualueen fiilis ja sen jälkeen mennä ostamaan kevään viimeiset tulppaanit.

Tänä vuonna yleiskoristelualueen tekemistä oli siivittänyt, kuinkas muutenkaan, Suomen 100 -vuotisjuhla. Sitä myöden tämän alueen kokonaisnäkymä oli hyvin suomalaiskansallinen ja -värinen.

suomi100

pensaskuusi

tulppaani

Oma suosikkini tänään näkemistäni minulle uusista kasveista oli “prunus triloba” eli Ruusumanteli. Voi elämän kauneus, miten herkän tunnelman tämä vaaleanpunakukkainen pikku puu alueelle loi.

ruusumanteli

ruusumanteli

prunus_triloba

Tämän herkän kukan jälkeen on jotakuinkin koomista todeta, että suurimman vaikutuksen kevätmessuilla teki Tokmanni… Jotenkin tuntuu sille, etten edes itse ole kirjoittamassa tätä, sillä niin hassulle tuntui ihastua juuri näillä messuilla Tokmannin fiilikseen.

Mutta ei voi mitään. Muoviämpäreissä, että niissä suomalaisten rakastamissa muoviämpäreissä siis, oli kymmenittäin vehkoja ja tämä kaikkeus roikkui ketjuilla katosta. En voi kuin arvostaa ennen muuta sitä, kuinka paljon vaivaa ja suunnitteluaikaa ja rahaakin osaston suunnitteluun ja toteutukseen on laitettu, ja tuossa se nyt oli ja kuten huomatte; vaikutuksen teki!

palmuvehka

palmuvehka

Ja jos oli Tokmannin osastolla vehka poikineen, niin tuntui myös sille, että kaikki kauden viimeiset hollantilaiset tulppaanit oli tuotu täksi viikonlopuksi Helsinkiin. Eikä syyttä. Kevätmessut on erittäin suosittu piipahduskohde ennen mökkikauden alkua, ja moni miettii kuten minäkin; täältä haetaan sitten kauden viimeiset tulppaanit.

Ja näin tein tänäänkin. Ostin 100 tulppaania. Siis 100. Luitte oikein. Ja sijoitin niihin 30 euroa. Toiset 50 vein yllätyslauantaituliaisena ystävälleni ja toisen nipun laittelin kotiin. Kaunis on ja sopii kotini tämän hetkiseen väritykseen. Palaamisiin:)

tulppaani_on_talvikauden_paras_kukka

tulppaani

tulppaani

tulppani

2 thoughts on “Kukka tuo aina hyvän mielen!

  • Vastaa Taivaansininen Sunday mood! - Laura R 9.4.2017 at 12:04

    […] taivaansininen, kesäinen myös. Eihän mansikoista voi muuta mieleen tulla kuin kesä:) Eilisessä postauksessa kerroin, että Kevätmessuilta tarttui mukaan kukkia, kuinkas muutenkaan, mutta tarttui sieltä […]

  • Vastaa Pieni pullojukka, tulppaanit ja tyräkki - Laura R 11.4.2017 at 20:00

    […] Kevätmessuista viikonloppuna ja messujen kukkaloistoa lisää tämän linkin takana, mutta 50 kappaleen tulppaaninippuja tuli siis lopulta hankittua kokonaista kaksi. Ensin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *