Kauneuden sietämätön keveys

GANT

Kävin tänään Gantin kevät/kesä 2020 -malliston esittelyssä ja keskelle aamun pimeyttä tulla tupsahti kesäinen läikähdys. Onhan Gant ihana kaikin mahdollisin tavoin, niin kuoseiltaan väreiltään kuin materiaaleiltaan. Mainittakoon muuten heti tähän kärkeen, että näissä kuvissa vilahtavissa ikään kuin neuloksen näköisissä tyynyissä ja peitteissä on käytetty 48% materiaalina PET-muovia, eli merestä kerättyä muovia ja kaikki kevään väreissä olevat Gant-suosikit eli kevään malliston pyyhkeet on puolestaan valmistettu ekosertifioidusta puuvillasta. Eli näille iso peukku.

Peukku myös muuten sille, miten moneksi muovi taipuu. Siinä hipelöidessäni näitä alla olevissa kuvissa näkyviä muovipullotuotteita mietin kuinka ihana näihin olisikaan kesämökillä hieman viileämpänä iltana kääriytyä. Eli kova muovi on tarpeen niin vaatiessa pehmeää kuin silkki. Varsinaista käsittelyprosessia ei tässä osaa avata auki. Se ja paljon muuta löytyy täältä.

GANT

GANT

Ja vielä itse mallistosta. Sopii ainakin blogin pitäjän mielenmaailman täydellisesti. Kauniita tuulahduksia ylellisestä hotellihengestä ja samaan aikaan vaikutteita Ranskan Rivieralta, kukkia, raitoa ja graafia sulassa sovussa. Ja värit – ihania.

GANT

Mutta sitten se kauneuden sietämätön keveys. Ajatelkaapa sitä, että Gant ei mitä todennäköisimmin ole sen paremmin tämän viikon kuin kuukaudenkaan ainoa tuoteperhe maailmassa, joka lanseeraa kevään ja kesän malliston. Muutama muu vaatemerkki tekee saman ja parisen sataa muutakin tuotetta. Että sitä vain jaksan miettiä, mihin nämä kaikki menevät…

Sitäkin mietin, että kuinka nopeasti sellainen kulutuskäyttäytyminen, mitä nyt on voinut pitää jotakuinkin normaalina, “vietiin” meiltä. Uskoisin, että jokainen valistunut kuluttuja on toki jo viisikin vuotta sitten miettinyt, että kannattaako turhaan ostaa mitään, mutta kyllä minä ainakin voin myöntää kulutustottumusteni muuttuneen kovin.

Ei ehkä niinkään, etten voisi ajatella vaikka hankkivani sieviä uusia kevätliinavaatteita Gantin mallistosta vaan pikemminkin niin, että mietin, minne voisin kierrättää samalla parit parit edellisiä. Olisiko niistä iloa jollekulle muulle, missä kudotaan mattoja, ehkä matonkuteiksi, mikäs mökillä on pussilakanatilanne jne. Ajattelen, etten ostaisi enää mitään turhaan, vaikka kovin kauneudesta tykkäänkin

Enkä minä, tokko kaikki muutkaan tämän postauksen lukijat tähän aina ja jokaisen hankinnan kohdalla pystyvät, mutta jokainen askel on ajatus paremmasta. Ajatus siitä, että pienilläkin teoilla saattaa sittenkin olla merkitystä, kun puhutaan koko maailman tulevaisuudesta.

GANT

Ja hyvä puolihan on se, että on näitä tällaisia blogeja esimerkiksi. Jollei juuri nyt ole tarvetta niihin uusiin ihanuuksiin ja jollei järkevää kierrätysmahdollisuutta ole, niin kuvista voi aina nauttia. Ja siinä nauttiessaan haaveilla vaikka kesästä, Etelä- Ranskasta, Hamptonsista…

Itse haaveilen kyllä ehdottomasti eniten kuitenkin siitä, että tänne Helsinkiinkin vielä tulisi talvi. Niin tänä vuonna kuin tulevinakin, Sen eteen meidän kaikkien pitää tehdä työtä.

Huippua alkavaa viikonloppua sinulle,

laura

GANT

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *