Ikkunalauta, sisustajan ystävä!

 

Ikkunalauta. Tai ikkunalaudat. Ehdottomasti minun kotini parhaita asioita. Ja kun asun 1946 rakennetussa talossa tiedän myös, että kovin monia vuosia tämän jälkeen ei enää patterikolojen päälle tulleita ikkunalautoja harrastettu. Nautin siis näistä ihan sydämeni kyllyydestä ja myönnän kyllä, että juuri ikkunalaudat ovat se kriittinen osa, miksi sitä uutta, isompaa kotia ei niin vain helposti löydetäkään.

Siksi jälleen taas nyt juhlakaudella otan kaiken irti siitä, että saan koristaa kotiani juuri ikkunoiden edestä.

Kirjoitin teille ensimmäisenä adventtina niistä asioista, jotka minulle juuri joulutunnelman tekijöinä ovat tärkeitä. Näissä kuvissa niistä myös jälleen yksi. Lucia – kynttelikkö, Sten Bengtssonin suunnittelema Luciatåg. 

Tämä kynttelikkö on siinä mielessä erityinen, että olen saanut sen äidiltäni ja tädiltäni lahjaksi jo useita vuosia sitten. Erityiseksi sen tekee myös sen poikkeuksellinen kauneus ja herkkyys, erityinen se on myös siksi, että tämä kynttelikkö ei loista valoa ulos vaan tuo valoa, iloa, lämpöä ja rauhaa sisälle. Minun olohuoneeseeni.

Huomenna on suuri juhlapäivä, itsenäisyytemme 99 -vuotisjuhla. Itse juhlistan huomista jo tänä iltana illallisella Helsingin Maurinkadulla sijaitsevalla Svenska Klubbenilla, huomenna vuorossa on itsenäisyyden juhlajumalanpalvelus Senaatintorin Suurkirkossa ja sen jälkeen vähän fiilistelyä Tuomaan markkinoilla.

Ja kyllä. Taidan tänä iltana pysähtyä ohi mennessäni myös hieman hehkuttamaan Senaatintorille Saara Aaltoa, joka tekee juuri siellä parin tunnin kuluttua tähtipiipahduksen. Ja Saara, jos kuka, on viime viikkoina noussut isoksi suomalaisuuden lähettilääksi maailmalla.

Nautinnollista Suomen itsenäisyyspäivää!

One thought on “Ikkunalauta, sisustajan ystävä!

  • Vastaa Marja-Riitta 5.12.2016 at 17:00

    Sinun kodin leveät ikkunalaudat luovat ihanan tunnelman. Ja voi miten sympaattinen Luciatåg.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *