Aurinkoisia terassitunnelmia äitienpäivänä

 

terassitunnelmiaTästä äitienpäivästä jää mieleen parikin asiaa. Eilen vietimme pikkuveljieni 40-vuotispäivää ja tänään äitienpäivää melkoisessa helteessä. Siis tuossa terassilla on niin kuuma, että on aivan kuin eläisimme kuuminta keskikesää. Toisaalta terassitunnelmia ihan parhaasta päästä ovat toki hetket, jolloin aurinko hellii.

No, helteestä huolimatta halusin kuitenkin ottaa terassilta muutaman kuvan, koska äitini äitienpäivälahjaksi meiltä lapsilta saama vihreä Marimekon Urna-maljakko on tuossa pöydällä niin kaunis. Jotenkin tuo oliivin väri yhdistettynä terassikalusteisiin, nupullaan oleviin omenapuun oksiin ja koko heräilevään luontoon on niin puhutteleva.

terassitunnelmia

terassitunnelmia

terassitunnelmia

Seuraava projekti tälle terassille on markiisin hankinta. Se on ihan vääjäämätön pakko, tykkää sitten markiiseista tahi ei. Tuossa on nimittäin niin kuumaa, että aamukahvit jäävät juomatta pelkkään läkähtymiseen. Plus että koska vanhempieni talo on valkoinen ja vieläpä terassikalusteiden pöydän pinta lasia, niin heijastusefekti lienee vielä moninkertainen.

Onneksi markiiseista löytyy sellainen hyvin perinteinen puna-kermanvalkea yhdistelmä, jonka olemme ajatelleet olevat tähän kohtaan aika lailla passeli. Seuraava pohdinta on se, pitääkö hankkia sähkökäyttöinen vai mekaaninen, eli jaksaako sitä isoa markiisia kiertää käsin ylös ja alas ja samanaikaisesti, saako siitä varmuuden, että ne sähkökäyttöiset sitten todella toimivat. Mikään nimittäin ei ole niin ärsyttävää kuin se, että sähköiset laitteet eivät toimi oikein ja huollon pitää olla paikalla suunnilleen ensimmäisen viikon jälkeen. No, tätä kaikkea pitää pohtia. Ideoita, kokemuksia kellään?

Olemme myös jossain vaiheessa myös miettineet myös tuon terassin lasittamista kokonaan. Onneksi olemme myös tuosta ideasta luopuneet jo hyvä tovi sitten. Tuollaisella paikalla lasitetusta terassista tulee ihan kuumuuspätsi. On hyvä, ettei tullut tehtyä talon korjausvaiheessa  hätiköityjä ratkaisuja.

terassitunnelmia

terassitunnelmia

Mutta ehkä vielä sananen näistä kuvista. Voi että miten kiva fiilis tulee vihreästä. Se on jotenkin vain niin kasvun ja elämän väri. Ja pitkän talven jälkeen tuskin mistään voi tulla niin hyvä mieli kuin kasvavasta ja heräävästä luonnosta.

Ja mikäli jotakuta huolestuttaa, että jääkö Urna tuohon terasille. Ei jää, kyllä se siirtyy tuosta saliin:) Nauroimme asiaa juuri äsken, että saattaisi olla pikkuisen turhan tyyris avonaisen terassin kaluste.

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja omalleni tietysti erityisesti. Hyviä terassitunnelmia.

Laura

terassitunnelmia

 

 

2 thoughts on “Aurinkoisia terassitunnelmia äitienpäivänä

  • Vastaa Tiina A. 14.5.2018 at 17:54

    Markiisi ilman muuta sähkökäyttöinen. Napista vaan painaa ja markiisi liikkuu haluttuun suuntaan. Sitä voi säätää samalla, kun istuu aamukahvilla pöydässä.

    • Vastaa laura 14.5.2018 at 18:25

      Kiitos. Sitä mekin enempi mietimme vaan samalla myös sitä, että toimiiko sitten varmasti. Mutta se varmasti tulee laadun mukana, toimivuus siis. Eli sähköistä kohden käy keskustelumme tämänkin jälkeen. T Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *